2023.gada februāris

Gada otrais mēnesis ir aizvadīts. Kā tad mums ir gājis?
Projekta “Radošums ir pamats” februāra laikā cītīgi darbojāmies un ražojām jaunas, noderīgas, interesantas, sirsnīgas lietas, bet plašāk runājot:
🔵Mēnesi iesākām ar “ziepju vārīšanu, ne, ne, nepadomājiet par nepatikšanām, vārījām taustāmas, smaržīgas, formīgas ziepes Valentīndienas dāvanām sev un saviem mīļajiem.
🔵Daiļojāmies ar rotas lietām, kas izšūtas uz filca pamatnes. Paši savām rokām griežot, šujot un veidojot sev vēlamo dizainu veidojām rotaslietas. Šī nodarbe aizrāva kā meitenes, tā arī puišus.
🔵Iepriekš ietrenējām roku polimēru māla materiālā apgūšanā, tas nebija bez iemesla. Pagājušajā gada pavasarī iesējām kaktusiņus, kuri jau vareni bija pastiepušies un gribēja tikt pie savām mājām. Tad nu arī kaktusiņus mēs izstādījām un daži kaktusiņi tika pie savas mājas mini podiņā ar magnētu pie ledusskapja.
🔵Gatavošanos Valentīndienai uztvērām dikti nopietni un cītīgi, gatavojot 3D apsveikuma kartiņas, saviem slepenajiem sirds āķīšiem.
🐦🐣🕊Šajā mēnesī iepazinām arī Svitenes muižas leģendas, mācījāmies izgatavot putnu būrīšus un filmēt savas video interpretācijas leģendām, projekta “Tuvāk” ietvaros. Jaunieši ļoti radoši piegāja video filmēšanai, iesaistīja visus pieejamos līdzekļus, tērpus un kopumā pavadīja laiku ļoti jautri un atraktīvi kopā ar projektā iegūtajiem draugiem.
Ar skumjām, bet lielu gandarījumu par padarīto, šomēnes, noslēdzām arī projektu “Tuvāk” ar pēdējo nodarbību. Laikapstākļi mūs nelutināja, bet tas nebija šķērslis pielikt mūsu izgatavotos putnu būrīšus visās projekta dalībnieku mājvietās – Saulainē, Bauskā, Svitenē. Tie priecēs mūs atceroties, cik jautrā kompānijā tos veidojām, un tie priecēs jau drīz atlidojošās pavasara putnu ģimenes. Sildījāmies pie ugunskura un atskatījāmies uz paveikto, piedzīvoto projekta garumā un priecīgi cerēsim uz tikšanos projektos un ārpus tiem, jo esam kļuvuši par vienu lielu draudzīgu ģimeni.
💪Tikām arī pie jauniem papildspēkiem savā komandā. Kristiāns strādās pie mums tuvāko pusgadu, apkopojot un digitalizējot Svitenes muižas liecības, piedalīsies darbā ar jauniešiem un gūs sev vērtīgu pieredzi.
👭👬Piedalījāmies arī Bauskas novada pašpārvalžu forumā, lai parunātu par jauniešiem aktuālām un interesējošām tēmām karjeras un nodarbinātības jautājumos.
🕊🕊🕊MPP valdes locekle Vita Reinfelde ir uzsākusi mācības demokrātijas akadēmijā, gūstot noderīgas zināšanas sev un jauniešiem.
Tik ļoti aktīvi, darbīgu mēnesi mēs esam aizvadījuši. Ar jaunām idejām, spēku lūkojamies pretī pavasara pirmajam mēnesim un to, ko tas mums nesīs.